Tula ergonomic baby carrier – recenzija nosiljke

Tula baby nosiljku smo kupili kad je naš mlađi sin imao oko 8 mjeseci. Nakon tjedan dana gubljenja u predivnim dizajnima napokon sam se odlučila za ljubičasti “Humming birds” uzorak. Godinu i pol kasnije Tula je kao nova. Evo i recenzije za kraj našeg druženja.

Opis i dojmovi

Tula baby (standard size) nosiljka ima nešto širu bazu od većine baby size mekih strukturiranih nosiljki. Širina panela na sjedištu je 38 cm pa je pogodna za nešto veće bebe. Međutim, Tula ima vrlo zgodne dodatke koje možete dodatno kupiti, a omogućuju puno duže nošenje u ovoj nosiljci.

Tulin umetak za novorođenče (infant insert) preporučuje se za bebe od cca 3,5 do cca 7 kg. Ovakvi jastučasti umeci nisu naročito preporučljivi za toplo vrijeme, ali za zimsku bebu bi vam mogli odlično poslužiti.

Kada vaša beba preraste panel i nogice više nisu dobro podržane od koljena do koljena, možete kupiti i produživače panela (seat extenders). Tulini produživači su mekani i sjajno osmišljeni. Provuku se kroz pojas nosiljke i zakvače na trake koje izlaze iz panela nosiljke. Bebi sigurno neće smetati a vraćaju nogice u idealni M položaj.

Ono što volim kod Tule je izuzetno lijepi panel koji daje djetetu jako dobru potporu i lijepo ga obujmi. Naramenice se mogu dobro stegnuti pa se dijete i na leđima lakše priljubi uz vaša leđa, što je udobno i bebi i vama, a doprinosi i sigurnosti nošenja. Upravo kod nošenja na leđima kao i kod manjih bebica dobro dođu PFA remenčići koje nosiljka ima na vrhu panela (PFA, perfect fit adjusters – remenčići za dodatno sužavanje). Rub panela koji obujmljuje bebine noge je jastučasto podstavljan te tako sprečava urezivanje i crvenilo.

Naramenice su jako debele i udobne, tako da nema problema sa žuljanjem.

Ono što na Tuli nekima smeta jest pojas. Dosta je tvrd i oblikovan tako da nekim ljudima jednostavno ne može savršeno sjesti. To jako ovisi o građi nositelja i vrlo je individualno. Ja sam se s vremenom na pojas dobro navikla i nikad mi nije posebno smetao.

Odvojivu kapuljaču koja dolazi s nosiljkom nikad nisam dobro istestirala jer moj bebač nije imao običaj spavati u nosiljci. Kapuljača se za panel kopča drukerima, a na naramenice se pričvršćuje rastezljivim gumicama. Nema džep za spremanje ali se lako skida i možete ju pospremiti u džep na pojasu ili u svoju torbu.

Ova nosiljka se proizvodi i u toddler veličini, a u proljeće 2017. izlazi i novi model s prilagodljivom bazom – Tula Free-to-Grow. Nosiljka se izrađuje od certificiranog pamučnog platna ili od tkane marame.

Noge su podržane dok veliki trogodišnjak spava
Produživači panela na djelu
PFA – sužena naramenica
PFA – produžena naramenica

Ukratko

Tula baby nosiljka je izuzetno udobna, kvalitetno izrađena i lijepa klokanica namijenjena bebama od cca 7 kg (odnosno kad im nožice dovoljno porastu da panel dođe od koljena do koljena) pa do 20 kg. Sa dodacima za novorođenčad i veće bebe vrijeme nošenja možete i značajno produljiti.

Nosiljka je mekano podstavljena na mjestima gdje bi moglo doći do žuljanja: naramenicama i sjedištu kod nogica.

Jedini potencijalni problem koji sam našla je pojas koji ne odgovara svima, ali isplati se dati šansu ovoj odličnoj nosiljci i isprobati ju prije kupnje. Možda vam savršeno sjedne.

Ja sam sa svojom Tulom bila prezadovoljna i zamijenila ju tek kad je moj veliki dvogodišljak stasom u potpunosti zaslužio toddler nosiljku. Moram priznati da nam Tula malo fali.

Osnovne značajke:

  • Pogodna za nošenje (bez umetka) od 7 do 20 kg
  • Nosivost nosiljke: 20 kg
  • Širina panela kod sjedišta: 38 cm
  • Visina panela: 39 cm
  • Raspon pojasa: 69 – 145 cm
  • Mogući položaji za nošenje: sprijeda (prema nositelju) i na leđima

U paketu dolazi:

  • Tula baby nosiljka
  • Odvojiva kapuljača
  • Upute za upotrebu

Dodaci koji se zasebno kupuju:

Za više informacija i kupnju pogledajte službene stranice.

Share :)
Prikaži
Sakrij