Gricke – što, kako i čemu služe

Ako već nosite svoju bebu a još uvijek niste čuli za “gricke” onda se pripremite za mini epifaniju. Naime, ove bi vam zgodne stvarčice mogle spasiti kosu na glavi, prste, živce, nosiljku, a također i zadovoljiti iskonsku žensku potrebu za kićenjem :).

Zapravo, ovdje je “gricka” moj zajednički naziv za sva pomagala koja pomažu riješiti problematiku slinjenja i glodanja kod nošenja beba.

 Zaštitne navlake za naramenice

Gricke (navlake) za naramenice na nosiljci by Kreativni kutak

 

Kad se požalite da vam je dijete “pojelo” naramenice na dragocjenoj nosiljci vjerojatno će vam netko iskusan reći “Nabavi si gricke”. To bi bile platnene navlake koji se drukerima kopčaju oko naramenice nosiljke odmah iznad panela. Šiju se višeslojno, s materijalima koji dobro upijaju, a na krajevima često imaju trakice na koje možete zakvačiti bebine igračke, dudice i slično. Neki proizvođači nosiljki poput Ergobaby i Ruckeli proizvode i svoje gricke, ali može ih bez problema sašiti i svaka šivalica ako joj kažete debljinu naramenica. Obratite pažnju da se peru kao i nosiljke – bez omekšivača, a dobro ih je i dodatno isprati od deterdženta jer će često biti u bebinim ustima.

Gricke na svom radnom mjestu

 

Ogrlice – glodalice

A sada onaj dio koji ne kupujemo samo za bebu već koristimo priliku. 🙂

Pažljivo promatranje prije nego što zagrize (ogrlica: Nini Zani, marama: Héra wrap, Malvacea crème

 

Gricke glodalice – ogrlice, kao što im samo ime kaže, služe sa glodanje, masiranje zubića, igranje, a i kao distrakcija jer marame i nosiljke često nisu najjeftinija stvar na svjetu.

Izrađuju se uglavnom kao privjesci ili niske, a od materijala najčešći je medicinski silikon, drvo i pamuk. Ovakve glodalice ne mogu se pohvaliti jasnom svrhom jer vjerojatno niste sigurni jeste li ih kupili zbog sebe ili bebe. Brzo se stvori prava mala kolekcija istih.

Jedne od meni ljepših i prilično lokalnih su Nani Zani ogrlice koje su me oduševile svojim jednostavnim, prirodnim šarmom i odličnom pričom.

Ova Nani Zani ogrlica nosi ime Cveta

 

Predivne su, zarazne, a za njih vam čak i ne treba beba. Evo što cure koje ih izrađuju kažu:

Ogrlice za mame, glodalice za bebe.
Napravljene od prirodnih materijala, bukovog drveta i pamuka, pogodne za grickanje i glockanje dok izbijaju zubići, igranje i zanimaciju tokom dojenja ili nošenja.
Proizvedeno u Srbiji od ♥.

Ako tražite silikonske gricke možete birati između mnoštva različitih ideja, samo pripazite da je riječ o provjerenom, zdravstveno ispravnom silikonu. neki proizvođači nosiljki imaju i svoje ogrlice kao što je to brend Love&Carry (u Hrvatskoj ih možete pronaći ovdje).

Silikonska ogrlica

 

Morate priznate da su gricke odlične stvarčice. Još jedan razlog da nosite bebu, jer, očito, ni zubi nas ne mogu razdvojiti od naših malih glodavaca.

Sretno s biranjem… 🙂

Share :)
Prikaži
Sakrij