ERGObaby Aura baby wrap – recenzija elastične marame

Ergobaby Aura je novi model elastične marame koji mi je na isprobavanje ustupio Ergobaby Hrvatska nakon rođenja mog trećeg djeteta. Kako marama u to vrijeme još nije bila stigla na hrvatsko tržište bila sam poprilično uzbuđena zbog testiranja. Stara Ergova marama bila debela, široka i uglavnom tamnijih tonova, a s novom su uspjeli potpuno okrenuti priču.

“Aura” spremljena sama u sebe

 

Ovo je po mom iskustvu najtanja i najprozračnija elastična marama dostupnu na našem tržištu.  Za razliku od večine ostalih elastičnih napravljena je od viskoze (kombinacije eukaliptusa i akacije). Marama je čvrsta, postojana i daje dojam sigurnosti, a istovremeno je iznimno tanka, prozračna i meka čime opravdava naziv “Aura”. Za sada dolazi u tri nježne varijante: Indigo, Sage, i Grey Stripe.

Budući da se elastične marame moraju vezati u tri sloja, a napravljene su obično od pamučnog pletiva, nisu uvijek najudobnije u ljetnim mjesecima. No za ovu maramu vjerujem da će biti udobna i kad temperatura poraste iznad 30°C. Meni je stigla u prvim danima jeseni, na ugodnih 25°C i nisam ju niti osjetila na sebi.

Poznajući Ergobaby očekivala sam inovativnost i bila sam u pravu. Odlično rješenje je integrirani džep koji je našiven na kraju marame. To znači da nećete trebati nositi sa sobom dodatnu torbicu kako biste spremili maramu, već ju ugurate u džep i nosite sa sobom u obliku malenog, laganog zamotuljka s praktičnom drškom.

Džep je sakriven na kraju marame

 

Kako je marama s obje strane izgledom i teksturom ista, donja strana marame ima izraženi porub koji omogućuje da lakše pratite “pravu” stranu. Ovo posebno može koristiti početnicima.

Izraženi rub na “krivoj” strani

 

Kao i za sve elastične marame preporuka je nošenje u troslojnom vezu, isključivo sprijeda, tako da je beba okrenuta prema nositelju. Ova marama ima odličnu elastičnost po širini ali po dužini nije jako rastezljiva, stoga je potrebno ostaviti malo više prostora kod vezanja da bebica lijepo upadne. Maramu uvijek možete naknadno stegnuti ako je prelabava.

Više o elastičnim maramama možete saznati ovdje.

Osnovne značajke:

  • materijal: viskoza
  • dimenzije: 490 x 53,4 cm
  • preporučena za bebe od 3,6 do 13,6 kg
  • udobna za nošenje do cca 8 kg
  • nošenje isključivo sprijeda u troslojnom vezu
  • preporučeni vez je pocket front cross carry (PWCC)
  • periva u perilici rublja

Proizvođač navodi nosivost do 13,6 kg. Ipak će kao i večina elastičnim marama biti udobna za nošenje do otprilike 8 bebinih kilograma. Nakon toga ćete trebati potražiti neko drugo rješenju u moru predivnih nosiljki i marama za djecu.

Share :)

2 thoughts on “ERGObaby Aura baby wrap – recenzija elastične marame

Comments are closed.

Prikaži
Sakrij