Calin Bleu Stretchy Wrap – recenzija elastične marame

Britanski proizvođač Calin Bleu poznat je po svojim izuzetno tankim i prozračnim gazenim maramama.
Sa svojim novim proizvodom i dalje se drže ideje o prozračnim ljetnim nosiljkama. Nova Calin Bleu elastična napravljena od viskoze i malog postotka elastina nakon Ergove Aure još je jedna odlična ljetna marama.

Ovu maramu sam imala priliku isprobati dok je još bila u fazi testiranja, pa evo mog kratkog osvrta:

Nosim svoje novorođenče još u fazi testiranja ove marame.

 

 

Moji dojmovi

Calin Bleu elastična je izuzetno mekana, tanka i rastezljiva, te je kao takva odlična za novorođenčad. Službena preporuka za nošenje u ovoj marami je od 3.5 kg do 12 kg. U vodiču za početnike možete provjeriti koja je otprilike realna nosivost elastične marame. Ova marama je meni bila udobna do cca 7 bebinih kila. Zbog svoje velike elastičnosti veže se usko uz tijelo i odlično oblikuje prema nositelju i bebi.

Marama dolazi u dvije veličine. M veličina je duga cca 4 m. Ta me je veličina baš oduševila jer je tako skaćena puno jednostavnija za rukovanje (većina će vezati čvor na leđima, bez poveza oko struka). Za veće osobe ili one koji ipak vole elastične u njihovoj standardnoj veličini, tu je i L veličina(cca 5 m).

Marama nije rubljena već samo rezana što joj daje dodatni osjećaj lakoće. Rezana je ukoso poput tkanih marama umijesto da joj se repovi sužavaju kao što je to uglavnom izvedeno na elastičnim maramama.

Marama je bez poruba što joj daje dodatan osjećaj lakoće.

 

U Calin Bleu su napravili odličan posao sa detaljnim i jako dobrim uputama za vezanje marame ovdje, a preporučam vam da pročitate i moj vodič za početnike ovdje.

Maramu sam testirala pod kraj ljeta dok su dani još bili topli, a večeri svježije. Stoga mogu reći da ova marama vas i bebu sigurno neće grijati kao pamučna elastična, pa dodajte topli sloj preko marame ako je hladnije. Za ljeto će zato biti odlična.

Za sada je dostupna samo u jednoj boji – Aqamarine.

Marama nema  nikakve dodatne opreme poput torbice za spremanje, ali zauzima malo mjesta i moći ćete ju ugurati i u malu torbu.

Cjenovno ova marama spada među jeftinije elastične marame.

 

Osnovne značajke

  • Materijal: 95% viskoza, 5% elastin
  • dimenzije: M – 4m x 0.55m, L – 5m x 0.55m
  • preporučena za bebe od 3.5 – 12 kg
  • udobna za nošenje do cca 8 kg
  • nošenje isključivo sprijeda u troslojnom vezu
  • preporučeni vez: pocket front cross carry (PWCC)

Održavanje

Ova marama periva je u perilici na programu za osjetljivo rublje na maksimalno 40°C. Perite ju u blagom tekućem deterdžentu bez optičkih izbjeljivača i omekšivača. Maramu je najbolje sušiti na ravnoj površini, na zraku i izbjegavati direktno sunce. Nije ju preporučljivo peglati zbog elastina u sastavu. Kao ni svaku drugu nosiljku nemojte ju prati prečesto jer joj pranje skraćuje vijek upotrebe. Ako se zamrlja, operite samo zamrljano mjesto.

 

I za kraj, kako biste se sprijateljili sa svojom maramom i prije bebinog rođenja i izvukli iz nje maksimalnu korist, evo linka za trudnice! 🙂

 

Share :)

One thought on “Calin Bleu Stretchy Wrap – recenzija elastične marame

Comments are closed.

Prikaži
Sakrij