Boba X – recenzija nosiljke

Jastučići za novorođenčad odlaze u prošlost i na tržištu se može naći sve više mekih strukturiranih nosiljki koje se prirodno i udobno prilagođavaju bebici i nositelju. U tom društvu je sada napokon i Boba, i to s odlično odrađenim poslom.

Tko god poznaje moj nošenački put zna da volim Bobu. To je prvi brend s kojim sam se upoznala i u čiju kvalitetu sam se dobro uvjerila. Evo mojih utisaka:

Moja beba ovdje ima 8. mj i oko 10 kg

Boba X – značajke

Nova Boba X po mnogo je značajki identična starijem Boba 4G modelu.

Jako mi je drago da su sve odlične stvari kao npr. preudoban pojas i naramenice, te praktični klizači i kopčice za torbu i dalje tu, nepromijenjeni, ali s odličnim novim dodacima i sistemom širenja panela.  Pa krenimo redom:

Podesivi panel

Panel nosiljke je napravljen tako da omogućava širenje po dužini i širini. Na taj način može odgovarati bebama od 3,5 kg do velikih toddlera max težine 20 kg.

Novorođenče od cca 3,5 kg u potpuno suženoj Boba X

 

Širina panela se vrlo lako podešava s unutarnje strane pojasa i učvršćuje pomoću čička.

Reguliranje visine panela je još jedna novost na Bobi koju stari model nije imao. Ovo podešavanje pomoću remenčića na vrhu panela omogućava da nosiljka odgovara čak i malenim bebicama, a bez dodatnih jastučića.

Osim mogućnosti sužavanje, panel se može i dodatno proširiti pomoću novih produživača panela. Ovo je praktično rješenje koje odlično zamjenjuje stare “stremene” koji su dolazili sa Boba 4G modelom.

Uvijek stoji preporuka da su za novorođenčad najzdravije tkane ili elastične marame, ali ako računamo od cca mjesec dana starosti i barem 4,5 kg, Boba X  sa svojim novim dizajnom može lako pokriti cijeli nošenački staž djeteta.

Uzmite u obzir da je ovo preporuka za zdravo dijete. Kod bilo kakve dijagnoze ili odstupanja posavjetujte se s liječnikom i savjetnicom za nošenje, po mogućnosti u kombinaciji.

Potpuno sakupljen, potpuno raširen i dodatno proširen panel nosiljke

 

Pojas

Posebno volim Bobin pojas. Mekan je i s nošenjem se vrlo brzo dodatno “slomi” pa je udoban i prilagodljiv tijelu. S druge strane  kompaktan je i odlično je strukturiran što se posebno ističe kod nošenja na leđima. Bobin pojas, za razliku od nekih drugih, odlično obujmi trbuh i imate dobre šanse da ne završite s dva trbuha ako imate malo viška (ovisi o građi i koliko ste dobro namjestili pojas i bebu).

Novi pojas sa unutarnje strane ima sistem za regulaciju širine panela, ali ostao je gotovo istog oblika i udobnosti

Novi Boba X vs. stari Boba 4G pojas

Naramenice

Podešavanje naramenica (Otpuštanje -> zatezanje -> otkopčavanje remenčića)

 

Naramenice su također ostale istog oblika kao na 4G modelu. Oblik se prilagođava tijelu, široke su i jako udobne. Predivna stvar koju bih uvela na sve nosiljke su držači za naramenice koji su mi puno puta spasili glavu.

Za razliku od starih naramenica koje su bile ušivene u panel i bez dodatnih podešivača, nove imaju kopče u panelu za opciju križanja naramenica. Također, na vrhu imaju podešivače za dodatno skraćivanje naramenica (PFA – perfect fit adjusters) koja meni odlično posluži kad nosim svoju bebu na leđima.

1- skračivanje panela, 2 – PFA, 3- podešavanje naramenica, 4- kopče

Dodaci

Uz nosiljku dolazi velika kapuljača koja se drukerima kopča u džep na panelu gdje se može srolati i spremiti. Ima dovoljno dugačke trakice pa ju možete dohvatiti ako vam je dijete na leđima, a svojom veličinom i prilagodljivošću pruža dobru zaštitu i potporu glavici.

Odličan novi dodatak su produživači za veću djecu koji su zamijenili stare Bobine “stremene”. S ovim produživačima nosiljka odlično podupire dijete sve do limita težine (20 kg).

Praktična kopča za torbu / Naramenice – stari i novi model

 

Praktičnost

Ova nosiljka se izuzetno lako podešava, što zbog dizajna, što zbog kvalitetnih remenčića, zatezača, kopči, klizača… To Bobu čini meni jednom od najdražih nosiljki za dojenje jer izuzetno olakšava multitasking i udobna je.
Boba X je jedna od onih nosiljki koju možete nositi malo višlje na leđima. Beba se odlično “zalijepi” za leđa ako dobro iskoristite podešivače, a pojas može lijepo obujmiti struk bez urezivanja.

Nosiljka odlično odgovara malim i velikim nositeljima kao i malim i velikim bebama.

Dojenje u Bobi X

 

Specifikacije

 • Korištenje za bebe i djecu od cca 3,5 do 20 kg
 • Mogučnost križanja naramenica
 • Podesivi panel po dužini i širini – nije potreban umetak
 • Perfect fit adjusters – dodatno podešavanje naramenica
 • Širina baze panela: 20 cm – 53 cm – podesivo
 • Visina panela: 30 cm – 40 cm – podesivo
 • Odobrena od strane Hip Dysplasia Institute – a
 • Periva u perilici prema uputama proizvođača

Nosiljka uključuje:

 • Odvojiva kapuljača
 • Produživači panela
 • Kopče za torbu na naramenima
 • Mali džep na pojasu
 • Đžep za kapuljaču na panelu
Dodatni produživači panela

Moji dojmovi i napomene

Odlična, jednostavna a funkcionalna. Kad želim nosiljku s kojom neću imati nikakvih problema, koju ću moći lako podesiti, dijeliti s mužem… uzet ću Bobu. Već 5 godina, sa svo troje djece i puno isprobanih nosiljki uvijek me razveseli ovaj brend.

Napomena:

Svakako preporučam da isprobate nosiljku koju kupujete prije kupnje ako ikako možete, udobnost ove nosiljke je moje osobno iskustvo u usporedbi sa sličnim nosiljkama.

Moram naglastit da je Boba moj prvi i dugokorišteni brend na kojem se temelji moje iskustvo s nosiljkama, što može utjecati na moj dojam.

Za kraj, dajte šansu Bobi, možda i vas razveseli. 🙂

Nošenje na leđima sa produživačima. Moj srednji sin ovdje ima 3,5 godine i preko 17 kg

 

Share :)
Prikaži
Sakrij