Boba 4G Carrier – recenzija nosiljke

Bobina klokanica me asocira na početak proljeća jer tada je naša prva beba upala u svoju prvu klokanicu – Bobu 4G Tweet. Dakle, prva nosiljka koju sam stavila na sebe, a još uvijek meni najudobnija od svih koje sam nosila i isprobavala kasnije… i nekako prirasla srcu.

S prvim travkama i pupoljcima, 3 godine od upoznavanja, evo i moje recenzije.

Boba 4G Tweet nosiljka – stariji model

Mi smo počeli s Bobom. Prvih mjeseci je bebač bio u Boba Wrap marami, a nakon toga smo preselili u Boba Carrier. Sjećam se kako sam strepila hoću li biti Tweet uzorka na lageru, i kad smo ga dobili uljepšao je nadolazeće proljeće.

Ova se nosiljka preporuča za nošenje od 3,5 kg uz sklopljeni jastučić. Meni se ta ideja nije previše svidjela i nekako se nadam da će ova preudobna nosiljka uskoro izaći s nekim boljim rješenjem za manje bebe, pa da ju možemo ranije preporučiti. Na otvorenom jastučiću smo se zato uspjeli dosta dobro nositi i zauzeti dobar položaj, no maj sin je bio velik i krakat i brzo smo ga izbacili. Kad izbacite jastučić Boba zasjaji u punom sjaju.

Izrazito udobnih naramenica, dovoljno debelih ali i širokih, ova nosiljka je oblikovana za izuzetnu udobnost. Ima tanak i mekan, a opet stabilan i čvrst pojas oko struka, na čijoj prednjoj strani se nalazi džepić za ne-preveliki mobitel ili neku drugu sitnicu. Kopča na pojasu je podesiva s obje strane što zajedno sa oblikom pojasa daje dosta dobar rezultat kod nošenja na ležima ako imate ostatke trudničkog trbuha. Efekt duplog trbuha je manji nego u nekim drugim nosiljkama… 🙂

Boba 4G Vail nosiljka – novi model

Podešavanje na oba kraja kopče olakšava njihovo reguliranje i izbjegne se jedan jako dugačak remen koji visi i treba ga skrečivati gumicama(iako i gumice za skračivanje postoje). Isto se odnosi i na trake na naramenicama koje također imaju duple zatezače. Remenčić koji povezuje naramenice (poprečni remenčić) klizi po naramenicama lagano zahvaljujući klizačima na rubu naramenica, a opet čvrsto stoji na visini koju želite. Ovo rješenje klizača koje je se sada može naći i na novim Beco nosiljkama mi je izuzetno dobro.

Kopča za torbu na vrhu naramenice je odličan dodatak koji mi je često falio na drugim nosiljkama – odlična je stvar kad se nađete u gužvi i strci i nemate vremena brinuti o teškoj torbi koja vam klizi s ramena. Kapuljača je podatna i dovoljno velika, a ima i dugačke trake koje možete uhvatiti kad vam je dijete na leđima i treba ga “upakirati” jer je zaspalo. podesiva je drukerima i može se pospremiti u džep na panelu ili skinuti.

Također, volim Bobine uzorke jer su za svačiji ukus. Od šareni i vrckavih, preko decentnih, do sportskih i jednobojnih.

Jedna od stvari koja mi na ovoj nosiljci nije u potpunosti sjela je širina panela koja je fiksna i nema dovoljno dobru mogućnost proširivanja. Obzirom da je panel nešto viši od standardnog jako lijepo stoji na starijim bebama, pa bi proširivi panel bila odlična stvar. Boba ima rješenje za podizanje nogica veće djece u obliku traka u koje dijete umetne noge za potporu, a izgledaju poput stremena za jahanje. Iako su trake sasvim u redu mojim klincima se nikad nisu svidjele, tako da kod nas nikada nisu do kraja zaživjele. (Preporuka je da su bebama nogice poduprte u obliku slova M od koljena do koljena sve dok dijete ne prohoda. Poslije toga je taj položaj udobniji i poželjan, ali nije više neophodan.)

Boba 4G sa svim dodacima iz paketa
Poprečni remenčići i vodilica
Boba 4G novi i stari model
Kopča za torbu

Osnovne značajke

 • korištenje za bebe i djecu od 3,2 do 20 kg uz korištenje pripadajučeg jastučića do cca 7 kg
 • dvije pozicije sprijeda (prema nositelju) i na leđima (od samostalnog posjedanja)
 • odgovara nositeljima od XS do XXL veličine
 • Raspon pojasa: 63,5 – 147 cm
 • Raspon naramenica: 51 – 101,5 cm
 • Širina panela kod sjedišta: 35 cm
 • Visina panela: 40 cm
 • Periva u stroju za pranje rublja

U cijenu nosilje uključeno je:

 • Boba Carrier
 • Jastučić (infant insert)
 • Trake za stopala za veću djecu
 • Kapuljača
 • Upute za korištenje i brošura za sigurnost

O ovoj nosiljci možete pročitati i na službenim stranicama, a u Hrvatskoj ju možete kupiti preko Minigreeny web shop-a.

Share :)
Prikaži
Sakrij